Panasonic AU-EVA1

KLIK HER FOR AT GÅ TIL VORES SHOP

Så skete det endelig! – Panasonic fyldte hullet ud mellem GH5 og Varicam LT

Alle os Varicam ”lovers” der ikke lige har pengene til at købe en VariCam LT, men alligevel ikke helt kan nøjes med en Lumix GH5 – kan nu få fingre I EVA1. Kameraet der med stor sikkerhed kommer til at sætte nye standarder for sin klasse.

EVA1 er udstyret med det nyeste indenfor sensor teknologi – nemlig den helt nyudviklede 5.7K Super 35 sensor, der danner grundstenen i det spritnye kamera. Sensoren benytter samme fantastiske Dual native ISO teknologi som VariCam PURE, VariCam 35, VariCam HS og VariCam LT. Derudover benyttes samme Varicam color science, der sikre EVA1 matcher den øvrige VariCam familie.

  • Independent filmmaking
  • Commercials
  • Documentary
  • Musik Video
  • Corporate films
  • Live Concerts / Events
  • B Camera for VariCam
  • Gimbal & Drone applications

5.7K Super 35mm Sensor

EVA1 er udstyret med en helt nyudviklet 5,7K Super 35 sensor. Sensoren har næste dobbelt så mange pixel som tilsvarende 4K kameraer. Fordelen ved at starte med en højere native opløsning er bl.a at man får flere detaljer og farveinformationer der efter downsampling til 4K giver et mere mættet og naturtro billede. En fordel der både kan ses og mærkes i efter bearbejdningen.

Dual Native ISO

Er en helt og aldeles unik feature som indtil videre kun findes hos Panasonic. En sensor har altid et native ISO niveau. Det er det punkt hvor sensoren er designet til at yde sit bedste. Det vil sige uden gain/forstærkning eller dæmpning af output signalet fra sensoren. Når man kender sit kameras native ISO punkt, bør man helst benytte dette. Kun I yderste nødvendighed bør man gaine = skrue op for ISO, da det tilføjer utilsigtet støj og mindre unøjagtigheder i farverne.

Men EVA1 benytter på samme måde som sin VariCam familie Dual Native ISO. Det vil sige sensor kredsløbet har to native output, der kan skiftes imellem, med en minimal ændring af støj og artefacts som normalt ses når man skruer op for ISO. For EVA 1, 800 og 2500 ISO. Man har naturligvis mulighed for at skrue op og ned for ISO ud fra disse to punkter. Men gør man dette vil man på samme måde som med andre sensorer forringe output signalet i mere eller mindre grad. Ved at bruge Dual Native ISO spare man rigtig meget tid I optage processen samt i den efterfølgende tid I Post/Grading. Vælger man at beytte 800 ISO til alle sine udendørs dagslys optagelser. Samt 2500 ISO til sine indendørs og evt aften/nat optagelser. Så kan disse video klip meget hurtigt og nemt forenes på en timeline, med langt mindre efterfølgende farve og støj korrigering.
Fakta er man spare tid under optagelse da man kan benytte mindre lyssætning – og samtidig gøre den efterfølgende post bearbejdning hurtigere. For slet ikke at tale om de fantastiske nat optagelser man kan lave.

V-Log / V-Gamut

EVA1 benytter samme V-Log og V-Gamut som den øvrige VariCam familie. Det betyder man kan benytte kameraet som B Camera til produktion hvor hovedkamera eksempelvis Varicam LT. Farverne vil matche.

V-Log – som er ”HDR Ready” har en Log kurve der nogenlunde svarer til karakteristikken fra et negativ. Dette sikre et stort dynamikområde. V-Gamut levere et color space der overgår de farveinformationer man kender fra film og dækker selvfølgelig BT.2020. Samlet set får man en meget naturtro billedgengivelse hvor detaljer fremtræder tydeligt.

IR Filter

På EVA 1 har man mulighed for at slå det fysiske IR filter fra eller til via kameraets menu. Dette skal nok blive noget vi kommer til at se blive brugt I den nærmeste fremtid på de produktioner der helt sikkert vil blive lavet med dette kamera.

Variabel Frame Rate / Slowmotion

EVA1 har som resten af VariCam familien mulighed for at optage I forskellige framerates. I 4K/UHD op til 50fps (59.94fps) og i 2K/Full HD 200fps (240fps) Ved højere frame rates benyttes Pixel Mix technology der sikre en utrolig flot billedgengivelse ved slowmotion.
I en fremtidig firmware update vil der komme flere muligheder som optagelse I bit rates op til 400Mbps.

EF-Mount & Electronic Image Stabilization (E.I.S.)

EVA1 er født med EF mount – som giver mulighed for at benytte et bredt udvalg af optikker der allerede er på markedet. Der er naturligvis fuld iris control, One puch Auto Focus og lens data support. For de optikker der har indbygget lens data vil man udover automatisk lens korrigering kunne se hvilke optik der er monteret på kameraet i kameraets display. Men det vil også være til stor nytte når man sidder I post og har brug for lens information.
Til ”Run & gun” folket vækker det nok også begejstring at der er indbygget elektronisk billedstabilisering (E.I.S) som vil kompensere for rystede billeder.

ND Filter

EVA1 har et motoriseret filterhjul der kan skifte mellem 2, 4 og 6 stop. Motoriseringen betyder at både filterhjul og det indbyggede IR filter kan kobles ind og ud ved tryk på en knap eller via fjernbetjening.

Fjernbetjening (ROP)

Panasonic tilbyder en gratis App til henholdsvis Android og iOS. Med denne App og en lille wifi dongle der skal købes separat, kan man fjernbetjene kameraet. En feature der allerede benyttes I VariCam familien.

Recording

⦁ 4K/2K 4:2:2 10bit recording on SD Card
⦁ High Quality Codecs Including ALL-INTRA 400M*
⦁ Supporting SDXC V90 Card
⦁ CINE-Style File Naming (.mov, A001C001_yymmdd_hhhh.mov)
⦁ Double Card Slots
⦁ RAW external recording*

* Future firmware update

Kameraet kan optage i flere forskellige opløsninger og codec.
Internt på SDXC kort kan der optages I 4K (4096 x 2160), UHD (3840 x 2160), 2K (2048 x 1080), samt full HD HD. Med en fremtidig firmware up-grade, vil det også være muligt at optage I ALL Intra 400M samt 5,7K RAW out til ekstern optager.

EVA1 kan benytte forskellige optage metoder på de 2 interne SDXC kort . Eksempelvis kan man optage samme format simultant på begge kort for ekstra sikkerhed og direkte back-up.

Optage tid

Professionelle funktioner

EVA1 er udstyret med mange professionelle funktioner. Her kan bl.a. nævnes:

⦁ Samtidig output via HDMI og SDI (Kan valgfrit vælge forskellig opløsning på hvert output)
⦁ 5.7K RAW out via SDI 6G (fremtidig firmware opdatering)
⦁ TC in/out for flerkamera produktion.
⦁ 2 x XLR input for lyd
⦁ Ergonomisk og kompakt udformet med tilslutningsmuligheder for standard film accessories
Pakken indeholder følgende:

Forudbestil Nu!

MedieTek vil løbende afholde brugerkurser for dem der har købt EVA1 – Har du lyst til at se og prøve kameraet, afholder MedieTek produkt præsentation og workshop. Derudover kan vi aftale nærmere tid og sted for en Individuel gennemgang af kameraet og alle de mange tilbehørs dele der løbende kommer fra tredieparts producenter.

Vi glæder os til at betjene dig. Kontakt os for nærmere aftale:
Danmark: Søren Petersen +45 2999 2190
Tyskland: Bo Terp +49 (0) 460 6809 0047
Tyrkiet: Osman Siewertsen +90 532 2248202

2018-05-04T08:49:57+02:00